Za chwilę sezon na świeże warzywa, ale zanim to nastąpi, możemy skorzystać z  mrożonych. Są one o tyle wartościowe, że zbierane w sezonie, dlatego warto je używać, gdy ziemia jeszcze odpoczywa. Mam dziś dla Was pyszną pastę, do wyboru z bobu.

Miałam nie wrzucać tej potrawy, ale pasta tak bardzo smakowała degustatorom, że poprosili o przepis. A skoro i tak muszę go spisać, to z przyjemnością podzielę się nim również z Wami. Na szczęście została jeszcze odrobina tego smarowidła i udało mi się zrobić zdjęcie.

 

Składniki:

– opakowanie mrożonego bobu ok 450g

– 50 ml oleju

– mała doniczka bazylii.

– 1 ząbek czosnku

– sól, pieprz do smaku

 

  1. Bób gotujemy do miękkości.
  2. Ścinamy całą bazylię, również z łodygami i płuczemy.
  3. Wszystkie składniki wrzucamy do jednego pojemnika i dokładnie blendujemy

 

 

Na zdrowie! :)

 

Zostaw komentarz