Za chwilę sezon na świeże warzywa, ale zanim to nastąpi, możemy skorzystać z mrożonych. Są one o tyle wartościowe, że zbierane w sezonie, dlatego warto je używać, gdy ziemia jeszcze odpoczywa. Mam dziś dla Was pyszną pastę, do wyboru z bobu.
Miałam nie wrzucać tej potrawy, ale pasta tak bardzo smakowała degustatorom, że poprosili o przepis. A skoro i tak muszę go spisać, to z przyjemnością podzielę się nim również z Wami. Na szczęście została jeszcze odrobina tego smarowidła i udało mi się zrobić zdjęcie.
Składniki:
– opakowanie mrożonego bobu ok 450g
– 50 ml oleju
– mała doniczka bazylii.
– 1 ząbek czosnku
– sól, pieprz do smaku
- Bób gotujemy do miękkości.
- Ścinamy całą bazylię, również z łodygami i płuczemy.
- Wszystkie składniki wrzucamy do jednego pojemnika i dokładnie blendujemy
Na zdrowie! :)