Chcesz upiec najpyszniejszy na świecie mięciutki i chrupiący chleb bezglutenowy i pyszne bułeczki, bagietki, bajgle, pity… ale nie wiesz od czego zacząć?
Skorzystaj z tego przewodnika!
Chodź ze mną i wybierz rodzaj pieczywa:
CHLEBY BEZGLUTENOWE
Jesteś na początku drogi i nie masz pojęcia o robieniu zakwasu, zaczynu, wyrabianiu ciasta i wypieku.
Technika pracy i konsystencje ciasta, to dla Ciebie wielka zagadka. Zobacz jakie to proste!
Wybierz warsztat „MÓJ PIERWSZY BEZGLUTENOWY CHLEB NA ZAKWASIE” i korzystaj z maksymalnego wsparcia w postaci:
Filmu instruktarzowego – 12 minutowe profesjonalne nagranie, na którym pokażę Ci jak krok po kroku:
- zrobić zakwas i jak powinien wyglądać w poszczególnych fazach wzrostu,
- przygotować zaczyn,
- wyrobić chleb by ciasto było mięciutkie, puszyste i sprężyste,
- przygotować naczynie do wypieku,
- obchodzić się z bochenkiem chleba przed i po upieczeniu,
- dopracować konsystencję zakwasu, zaczynu i chleba.
Instrukcji w postaci pliku pdf, w której znajdziesz:
- wszystkie niezbędne wskazówki: przegląd mąk bezglutenowych, omówienie niezbędnego sprzętu i składników,
- opis każdej fazy przygotowania chleba,
- przepis na zakwas, zaczyn oraz „Chleb najlepszy na świecie”, który możesz urozmaicać dodając: orzechy, ziarna, nasiona i suszone owoce itd.
- przepis na wrapy z zakwasu, gdyby coś poszło nie tak (zamiast wyrzucać, zrób wrapy i zacznij od początku),
- dokładnie rozpisaną recepturę, krok po kroku,
- zdjęcia, które ułatwią zrozumienie całego procesu,
- całą wiedzę dotyczącą wypieku chleba bezglutenowego na zakwasie, pieczonego w garze żeliwnym (lub wymiennie naczyniu żaroodpornym) zebraną na 30 stronach,
- rozwiązania problemów, na które możesz natrafić przy robieniu zakwasu, zaczynu oraz wypieku chleba.
Czujesz, że poradzisz sobie bez nagrania instruktażowego lub warsztat masz już za sobą i szukasz nowych przepisów? Skorzystaj z e-booka!
Wybierz e-book „BEZGLUTENOWE CHLEBY Z MOCĄ PIECZONE W GARZE” , który jest:
- zbiorem przepisów na chleby bezglutenowe wypiekane w garze (znajdziesz tu przepisy na 17 chlebów z różną kombinacją mąk i dodatków),
- kompendium wiedzy o przygotowaniu zakwasu, zaczynu oraz samego chleba,
- ogromem wiedzy oraz odpowiedziami na pytania, które są najczęściej zadawane (doświadczenia i rozmowy, które kompletowałam przez ostatnie lata).
Nie masz gara i nie chcesz robić zakwasu? Nie ma problemu, wystarczy naczynie żaroodporne z pokrywką, a zamiast zakwasu możesz użyć drożdży instant! To rozwiązanie działa równie dobrze. Jestem przekonana, że po pierwszym bochenku zakochasz się bezglutenowym pieczywie i zrobisz zakwas!
BUŁKI I NNE PIECZYWO
Szukasz urozmaicenia codziennego pieczywa? Marzysz o puszystych bułeczkach i ciekawych wypiekach, ale nie masz doświadczenia i boisz się zacząć? Zróbmy to razem!
Wybierz warsztat „BEZGLUTENOWA PIEKARNIA bez jaj, nabiału i białego cukru 100% wege” i korzystaj z maksymalnego wsparcia w postaci:
- filmów, które są oryginalnymi nagraniami pochodzącymi z warsztatów online – zarezerwuj czas, wspólnie zróbmy domowe pieczywo,
- około 6 godzin nagrań, na których krok po kroku uczę, jak dokonać takich cudów jak: upieczenie pysznych rumianych bułeczek, mięciutkich, delikatnych bajgli czy puszystego chleba,
- instrukcji video, jak pracuje się z bezglutenowym ciastem, jak zachować się w przypadku, gdy coś nie idzie po naszej myśli i o jaką konsystencję dokładnie chodzi, żeby uzyskać efekt wow!
- nauki poprzez obserwację i doświadczenie, która jest najskuteczniejszym sposobem zdobywania wiedzy i najszybciej pozwala przejść na kolejny poziom wtajemniczenia. Wszystko po to, by posiłki były jeszcze zdrowsze, smaczniejsze i piękniejsze!
Jesteś typem odkrywcy i lubisz samodzielne eksperymenty? E-book „BUŁKA I SPÓŁKA”, to idealna baza praktycznych porad, wskazówek i przepisów!
Wybierz e-book „BUŁKA I SPÓŁKA”, w którym znajdziesz:
- przepisy na pity, bułeczki, bajgle i racuchy,
- zupełnie nowe przepisy na bagietki i podpłomyki,
- chlebek naan, crunchy krakersy,
- receptury na drożdżach instant,
- receptury na zakwasie,
- receptury na sodzie/proszku do pieczenia,
- receptury fermentowane,
- receptury bez żadnych spulchniaczy,
- wypieki w garze, blaszce lub na patelni.