Chcesz upiec najpyszniejszy na świecie mięciutki i chrupiący chleb bezglutenowy i pyszne bułeczki, bagietki, bajgle, pity… ale nie wiesz od czego zacząć?
Skorzystaj z tego przewodnika!

Chodź ze mną i wybierz rodzaj pieczywa:


CHLEBY BEZGLUTENOWE


Jesteś na początku drogi i nie masz pojęcia o robieniu zakwasu, zaczynu, wyrabianiu ciasta i wypieku.
Technika pracy i konsystencje ciasta, to dla Ciebie wielka zagadka. Zobacz jakie to proste!

Wybierz warsztat „MÓJ PIERWSZY BEZGLUTENOWY CHLEB NA ZAKWASIE” i korzystaj z maksymalnego wsparcia w postaci:

Filmu instruktarzowego – 12 minutowe profesjonalne nagranie, na którym pokażę Ci jak krok po kroku:

  • zrobić zakwas i jak powinien wyglądać w poszczególnych fazach wzrostu,
  • przygotować zaczyn,
  • wyrobić chleb by ciasto było mięciutkie, puszyste i sprężyste,
  • przygotować naczynie do wypieku,
  • obchodzić się z bochenkiem chleba przed i po upieczeniu,
  • dopracować konsystencję zakwasu, zaczynu i chleba.

Instrukcji w postaci pliku pdf, w której znajdziesz:

  • wszystkie niezbędne wskazówki: przegląd mąk bezglutenowych, omówienie niezbędnego sprzętu i składników,
  • opis każdej fazy przygotowania chleba,
  • przepis na zakwas, zaczyn oraz „Chleb najlepszy na świecie”, który możesz urozmaicać dodając: orzechy, ziarna, nasiona i suszone owoce itd.
  • przepis na wrapy z zakwasu, gdyby coś poszło nie tak (zamiast wyrzucać, zrób wrapy i zacznij od początku),
  • dokładnie rozpisaną recepturę, krok po kroku,
  • zdjęcia, które ułatwią zrozumienie całego procesu,
  • całą wiedzę dotyczącą wypieku chleba bezglutenowego na zakwasie, pieczonego w garze żeliwnym (lub wymiennie naczyniu żaroodpornym) zebraną na 30 stronach,
  • rozwiązania problemów, na które możesz natrafić przy robieniu zakwasu, zaczynu oraz wypieku chleba.


Czujesz, że poradzisz sobie bez nagrania instruktażowego lub warsztat masz już za sobą i szukasz nowych przepisów? Skorzystaj z e-booka!

Wybierz e-book „BEZGLUTENOWE CHLEBY Z MOCĄ PIECZONE W GARZE” , który jest:

  • zbiorem przepisów na chleby bezglutenowe wypiekane w garze (znajdziesz tu przepisy na 17 chlebów z różną kombinacją mąk i dodatków),
  • kompendium wiedzy o przygotowaniu zakwasu, zaczynu oraz samego chleba,
  • ogromem wiedzy oraz odpowiedziami na pytania, które są najczęściej zadawane (doświadczenia i rozmowy, które kompletowałam przez ostatnie lata).

Nie masz gara i nie chcesz robić zakwasu? Nie ma problemu, wystarczy naczynie żaroodporne z pokrywką, a zamiast zakwasu możesz użyć drożdży instant! To rozwiązanie działa równie dobrze. Jestem przekonana, że po pierwszym bochenku zakochasz się bezglutenowym pieczywie i zrobisz zakwas!


BUŁKI I NNE PIECZYWO


Szukasz urozmaicenia codziennego pieczywa? Marzysz o puszystych bułeczkach i ciekawych wypiekach, ale nie masz doświadczenia i boisz się zacząć? Zróbmy to razem!

Wybierz warsztat „BEZGLUTENOWA PIEKARNIA bez jaj, nabiału i białego cukru 100% wege” i korzystaj z maksymalnego wsparcia w postaci:

  • filmów, które są oryginalnymi nagraniami pochodzącymi z warsztatów online – zarezerwuj czas, wspólnie zróbmy domowe pieczywo,
  • około 6 godzin nagrań, na których krok po kroku uczę, jak dokonać takich cudów jak: upieczenie pysznych rumianych bułeczek, mięciutkich, delikatnych bajgli czy puszystego chleba,
  • instrukcji video, jak pracuje się z bezglutenowym ciastem, jak zachować się w przypadku, gdy coś nie idzie po naszej myśli i o jaką konsystencję dokładnie chodzi, żeby uzyskać efekt wow!
  • nauki poprzez obserwację i doświadczenie, która jest najskuteczniejszym sposobem zdobywania wiedzy i najszybciej pozwala przejść na kolejny poziom wtajemniczenia. Wszystko po to, by posiłki były jeszcze zdrowsze, smaczniejsze i piękniejsze!


Jesteś typem odkrywcy i lubisz samodzielne eksperymenty? E-book „BUŁKA I SPÓŁKA”, to idealna baza praktycznych porad, wskazówek i przepisów!

Wybierz e-book „BUŁKA I SPÓŁKA”, w którym znajdziesz:

  • przepisy na pity, bułeczki, bajgle i racuchy,
  • zupełnie nowe przepisy na bagietki i podpłomyki,
  • chlebek naan, crunchy krakersy,
  • receptury na drożdżach instant,
  • receptury na zakwasie,
  • receptury na sodzie/proszku do pieczenia,
  • receptury fermentowane,
  • receptury bez żadnych spulchniaczy,
  • wypieki w garze, blaszce lub na patelni.