Tematem przewodnim warsztatu „Beztroskie życie bez glutenu, laktozy, jaj i cukru.” będą mąki bezglutenowe. Odkryjemy ich możliwości i połączenia.  Wyczarujemy pyszne pieczywo i przeniesiemy się do krainy dzieciństwa, gdzie usmażymy ukochane naleśniki oraz puszyste racuchy.  Zrobimy również kilka serków bez laktozy w wersji na słodko i na słono.  Stworzymy, pachnące jak u babci, ciasto z owocami oraz puszyste czekoladowe muffiny.  Warsztat uwieńczymy wspólnym posiłkiem.

Zapraszam :)

 

Menu warsztatu:

– chrupiące pieczywo w kilku wersjach z wytrawnym białym serem

– delikatne naleśniki z twarożkiem

– aromatyczne racuchy z jabłkami pachnące cynamonem

– indyjskie wrapy z hummusem i warzywami

– muffiny czekoladowe

– ciasto z owocami

Wszystkie proponowane dania są wegańskie, nie zawierają glutenu i cukru białego.

Ponadto pokażę/powiem:
– które mąki warto używać w kuchni, by wypieki wychodziły i nie rujnowały domowego budżetu
– jakiego proszku do pieczenia używać
– czym warto zastąpić biały cukier
– jak radzić sobie z nietolerancjami pokarmowymi i dlaczego warto przestrzegać zasad żywienia
– jak szybko przygotowywać potrawy
– gdzie i co kupować by było tanio i dobrej jakości

Dzięki temu zyskasz:
– wiedzę dotyczącą zdrowej kuchni wegańskiej, bezglutenowej bez użycia cukru
– czas, który poświęcasz na nieudane eksperymenty i poszukiwania
– nauczysz się przygotowania wybranych potraw
– łatwość w tworzeniu własnych kompozycji smakowych
– zadowolenie domowników

Zapraszam:
– wegan
– wegetarian
– wrażliwych na gluten
– osoby z nietolerancją laktozy lub innymi nietolerancjami z grupy produktów odzwierzęcych
– wszystkich zainteresowanych zdrową kuchnią

Na warsztat należy zabrać dobry nastrój, chęć współpracy i otwartość na nowe doświadczenia.

 

Zapisy: Zgłoszenia udziału w warsztatach wysyłajcie na adres mailowy kontakt@misamocy.pl. W temacie proszę o wpisanie terminu warsztatu.

Inwestycja: 300 zł

Termin: 28.04.2018 g.16-20

Miejsce: Studio Kulinarne Małe Przyjemności, ul. Dzielna 15, Warszawa

Maksymalna liczba uczestników to 10 osób. Pracujemy w dwuosobowych grupach.

 

Prowadząca:
Nazywam się Ewa, jestem autorką bloga Misa Mocy. Swoją przygodę z wegetarianizmem rozpoczęłam prawie 20 lat temu. Z czasem okazało się, że mam nietolerancję laktozy, białka jaja kurzego oraz nadwrażliwość na gluten. Z tych właśnie powodów przeszłam na dietę wegańską, bezglutenową. Pracuję jako trener zdrowej kuchni i pomagam ludziom radzić sobie z codzienną dietą oraz zmieniać nawyki żywieniowe.

Zapraszam do odwiedzenia bloga http://misamocy.pl/
Fb: https://www.facebook.com/misamocy/
Instagram: https://www.instagram.com/misa_mocy/

 

Opinie uczestników warsztatów:

„Bardzo wartościowe poznawczo warsztaty w połączeniu z doświadczeniem prowadzącej i super atmosferą. Na 100% wykorzystam przepisy”

„Na pewno wykorzystam wszystkie informacje w domu. :) I to jest to właśnie po co przyszłam”.

„To był pyszny czas w doborowym towarzystwie”

„Mega inspiracja, świetna atmosfera!! Smakołyki zostały zjedzone w trybie natychmiastowym przez domowników ;) z pytaniami kiedy zrobię „coś” :)”

„To była przyjemność pracować pod Twoim okiem :) Cieszę się, że z kilkoma rzeczami zmierzyłam się po raz pierwszy.”

Zostaw komentarz