28.04.2018 Beztroskie życie bez glutenu, laktozy, jaj i cukru

Tematem przewodnim warsztatu „Beztroskie życie bez glutenu, laktozy, jaj i cukru.” będą mąki bezglutenowe. Odkryjemy ich możliwości i połączenia.  Wyczarujemy pyszne pieczywo i przeniesiemy się do krainy dzieciństwa, gdzie usmażymy ukochane naleśniki oraz puszyste racuchy.  Zrobimy również kilka serków bez laktozy w wersji na słodko i na słono.  Stworzymy, pachnące jak u babci, ciasto z owocami oraz puszyste czekoladowe muffiny.  Warsztat uwieńczymy wspólnym posiłkiem.

Zapraszam 🙂

 

Menu warsztatu:

– chrupiące pieczywo w kilku wersjach z wytrawnym białym serem

– delikatne naleśniki z twarożkiem

– aromatyczne racuchy z jabłkami pachnące cynamonem

– indyjskie wrapy z hummusem i warzywami

– muffiny czekoladowe

– ciasto z owocami

Wszystkie proponowane dania są wegańskie, nie zawierają glutenu i cukru białego.

Ponadto pokażę/powiem:
– które mąki warto używać w kuchni, by wypieki wychodziły i nie rujnowały domowego budżetu
– jakiego proszku do pieczenia używać
– czym warto zastąpić biały cukier
– jak radzić sobie z nietolerancjami pokarmowymi i dlaczego warto przestrzegać zasad żywienia
– jak szybko przygotowywać potrawy
– gdzie i co kupować by było tanio i dobrej jakości

Dzięki temu zyskasz:
– wiedzę dotyczącą zdrowej kuchni wegańskiej, bezglutenowej bez użycia cukru
– czas, który poświęcasz na nieudane eksperymenty i poszukiwania
– nauczysz się przygotowania wybranych potraw
– łatwość w tworzeniu własnych kompozycji smakowych
– zadowolenie domowników

Zapraszam:
– wegan
– wegetarian
– wrażliwych na gluten
– osoby z nietolerancją laktozy lub innymi nietolerancjami z grupy produktów odzwierzęcych
– wszystkich zainteresowanych zdrową kuchnią

Na warsztat należy zabrać dobry nastrój, chęć współpracy i otwartość na nowe doświadczenia.

 

Zapisy: Zgłoszenia udziału w warsztatach wysyłajcie na adres mailowy kontakt@misamocy.pl. W temacie proszę o wpisanie terminu warsztatu.

Inwestycja: 300 zł

Termin: 28.04.2018 g.16-20

Miejsce: Studio Kulinarne Małe Przyjemności, ul. Dzielna 15, Warszawa

Maksymalna liczba uczestników to 10 osób. Pracujemy w dwuosobowych grupach.

 

Prowadząca:
Nazywam się Ewa, jestem autorką bloga Misa Mocy. Swoją przygodę z wegetarianizmem rozpoczęłam prawie 20 lat temu. Z czasem okazało się, że mam nietolerancję laktozy, białka jaja kurzego oraz nadwrażliwość na gluten. Z tych właśnie powodów przeszłam na dietę wegańską, bezglutenową. Pracuję jako trener zdrowej kuchni i pomagam ludziom radzić sobie z codzienną dietą oraz zmieniać nawyki żywieniowe.

Zapraszam do odwiedzenia bloga http://misamocy.pl/
Fb: https://www.facebook.com/misamocy/
Instagram: https://www.instagram.com/misa_mocy/

 

Opinie uczestników warsztatów:

„Bardzo wartościowe poznawczo warsztaty w połączeniu z doświadczeniem prowadzącej i super atmosferą. Na 100% wykorzystam przepisy”

„Na pewno wykorzystam wszystkie informacje w domu. 🙂 I to jest to właśnie po co przyszłam”.

„To był pyszny czas w doborowym towarzystwie”

„Mega inspiracja, świetna atmosfera!! Smakołyki zostały zjedzone w trybie natychmiastowym przez domowników 😉 z pytaniami kiedy zrobię „coś” :)”

„To była przyjemność pracować pod Twoim okiem 🙂 Cieszę się, że z kilkoma rzeczami zmierzyłam się po raz pierwszy.”

Zostaw komentarz


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.