Przepisy Śniadanie

Budyń jaglany

Dodany przez on Listopad 3, 2016

Weekend  Czas na kontemplację życia i zadbanie o siebie troszkę bardziej niż w tygodniu. Świat na chwilę może zwolnić… to może budyń?

Budyń jaglano- bananowy.
– 5 łyżek kaszy jaglanej
– 350 ml mleka roślinnego
– 1 banan

Kaszę płuczemy w misce, wymieniając wodę, aż będzie przejrzysta. Gotujemy mleko, wsypujemy wypłukaną, odcedzoną kaszę i gotujemy do miękkości. Gdy kasza będzie już ugotowana dodajemy banana i blendujemy, aż powstanie gładka masa budyniowa. Możemy posypać go jeszcze świeżymi owocami lub polać sokiem malinowym.

TAG
Podobne wpisy

Dodaj odpowiedź

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.