Porady

Indywidualne warsztaty kuchni wegańskiej, bezglutenowej i bez białego cukru

Dodany przez on Maj 28, 2018

Jeżeli cierpisz z powodu nietolerancji, alergii lub nadwrażliwości na: laktozę, pszenicę, gluten, jaja lub inne składniki pokarmowe, jesteś początkującym weganinem/weganką oraz potrzebujesz pomocy w zmianie sposobu odżywiania, to jest to propozycja dla Ciebie.

Nie wychodzą ci bezglutenowe wypieki: naleśniki, racuchy, chleby o ciastach już nie wspominając, wegańskie potrawy nie spełniają twoich oczekiwań, a biały cukier wciąż śni ci się po nocach, to może oznaczać tylko jedno. Potrzebujesz wsparcia!
Po co męczyć się i zniechęcać do zdrowego żywienia? Przygotowywane potrawy powinny być łatwe, szybkie i smaczne bez względu na to, z czego są zrobione.

Podczas warsztatu będziesz miała/miał okazję (do wyboru):
– upiec pulchny bezglutenowy chleb lub bułki
– zrobić zdrowy nabiał bez laktozy: mleko i twarożki
– usmażyć cieniutkie, żółte naleśniki
– usmażyć puszyste dwuskładnikowe wrapy
– zrobić domowe burgery z sosem czosnkowym i pomidorowym
– usmażyć racuchy z jabłkami
– upiec bezglutenowe ciasto z jabłkami, szarlotkę, brownie, piernik, murzynek…
– zrobić zdrowe słodycze
– zrobić pyszny tort czekoladowy, chałwowy, makowy, owocowy…
– przygotować ciasto na zimno o smaku: nutelli, rafaello, snikersa, banoffee, sernika
– przygotować pasty warzywne, kotlety, pasztety i słodkie smarowidła kanapkowe oraz wiele, wiele innych

Ponadto:
– pokaże ci, które mąki warto używać w kuchni, by wypieki wychodziły i nie rujnowały domowego budżetu
– jakiego proszku do pieczenia używać
– czym warto zastąpić biały cukier
– jak szybko przygotowywać potrawy
– opowiem gdzie i co kupować by było tanio i dobrej jakości

Dzięki temu zyskasz:
– wiedzę dotyczącą zdrowej kuchni wegańskiej, bezglutenowej bez użycia cukru
– czas, który poświęcasz na nieudane eksperymenty i poszukiwania
– nauczysz się przygotowania wybranych potraw
– łatwość w tworzeniu własnych kompozycji smakowych
– zadowolenie domowników

Menu warsztatu ustalane jest indywidualnie z uwzględnieniem wszystkich alergii i nietolerancji pokarmowych uczestników.

Szczegóły oferty:
– warsztat odbywa się w kuchni uczestnika lub kameralnym studiu kulinarnym
– dojeżdżam na terenie Warszawy i bliskich okolic
– zabieram ze sobą składniki i ewentualnie podstawowy sprzęt kuchenny typu: blaszka, blender (jeżeli czegoś brakuje w domowym asortymencie)
– czas trwania 3-4 godziny

Inwestycja: 600 PLN (cena za 2 osoby)
Zapraszam do kontaktu pod adresem:  kontakt@misamocy.pl

Dane do przelewu:
Misa Mocy Ewa Ługowska mBank 84 1140 2004 0000 3902 7677 2972

Prowadząca:
Nazywam się Ewa, jestem autorką bloga Misa Mocy. Swoją przygodę z wegetarianizmem rozpoczęłam prawie 20 lat temu. Z czasem okazało się, że mam nietolerancję laktozy, białka jaja kurzego oraz nadwrażliwość na gluten. Z tych właśnie powodów przeszłam na dietę wegańską, bezglutenową. Pracuję jako trener zdrowej kuchni i pomagam ludziom radzić sobie z codzienną dietą oraz zmieniać nawyki żywieniowe.

Zapraszam do odwiedzenia bloga http://misamocy.pl/
Fb: https://www.facebook.com/misamocy/
Instagram: https://www.instagram.com/misa_mocy/

 

Opinie uczestników warsztatów:

„Bardzo wartościowe poznawczo warsztaty w połączeniu z doświadczeniem prowadzącej i super atmosferą. Na 100% wykorzystam przepisy”.

„Na pewno wykorzystam wszystkie informacje w domu. I to jest to właśnie po co przyszłam”.

„To był pyszny czas w doborowym towarzystwie”

„Mega inspiracja, świetna atmosfera!! Smakołyki zostały zjedzone w trybie natychmiastowym przez domowników z pytaniami kiedy zrobię “coś” :)”

„To była przyjemność pracować pod Twoim okiem. Cieszę się, że z kilkoma rzeczami zmierzyłam się po raz pierwszy.”

 

TAG
Podobne wpisy

Dodaj odpowiedź

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koszyk Usunięte. Undo
  • Brak produktów w koszyku