Indywidualne warsztaty kuchni wegańskiej, bezglutenowej i bez białego cukru

Jeżeli cierpisz z powodu nietolerancji, alergii lub nadwrażliwości na: laktozę, pszenicę, gluten, jaja lub inne składniki pokarmowe, jesteś początkującym weganinem/weganką oraz potrzebujesz pomocy w zmianie sposobu odżywiania, to jest to propozycja dla Ciebie.

Nie wychodzą ci bezglutenowe wypieki: naleśniki, racuchy, chleby o ciastach już nie wspominając, wegańskie potrawy nie spełniają twoich oczekiwań, a biały cukier wciąż śni ci się po nocach, to może oznaczać tylko jedno. Potrzebujesz wsparcia!
Po co męczyć się i zniechęcać do zdrowego żywienia? Przygotowywane potrawy powinny być łatwe, szybkie i smaczne bez względu na to, z czego są zrobione.

Podczas warsztatu będziesz miała/miał okazję (do wyboru):
– upiec pulchny bezglutenowy chleb lub bułki
– zrobić zdrowy nabiał bez laktozy: mleko i twarożki
– usmażyć cieniutkie, żółte naleśniki
– usmażyć puszyste dwuskładnikowe wrapy
– zrobić domowe burgery z sosem czosnkowym i pomidorowym
– usmażyć racuchy z jabłkami
– upiec bezglutenowe ciasto z jabłkami, szarlotkę, brownie, piernik, murzynek…
– zrobić zdrowe słodycze
– zrobić pyszny tort czekoladowy, chałwowy, makowy, owocowy…
– przygotować ciasto na zimno o smaku: nutelli, rafaello, snikersa, banoffee, sernika
– przygotować pasty warzywne, kotlety, pasztety i słodkie smarowidła kanapkowe oraz wiele, wiele innych

Ponadto:
– pokaże ci, które mąki warto używać w kuchni, by wypieki wychodziły i nie rujnowały domowego budżetu
– jakiego proszku do pieczenia używać
– czym warto zastąpić biały cukier
– jak szybko przygotowywać potrawy
– opowiem gdzie i co kupować by było tanio i dobrej jakości

Dzięki temu zyskasz:
– wiedzę dotyczącą zdrowej kuchni wegańskiej, bezglutenowej bez użycia cukru
– czas, który poświęcasz na nieudane eksperymenty i poszukiwania
– nauczysz się przygotowania wybranych potraw
– łatwość w tworzeniu własnych kompozycji smakowych
– zadowolenie domowników

Menu warsztatu ustalane jest indywidualnie z uwzględnieniem wszystkich alergii i nietolerancji pokarmowych uczestników.

Szczegóły oferty:
– warsztat odbywa się w kuchni uczestnika lub kameralnym studiu kulinarnym
– dojeżdżam na terenie Warszawy i bliskich okolic
– zabieram ze sobą składniki i ewentualnie podstawowy sprzęt kuchenny typu: blaszka, blender (jeżeli czegoś brakuje w domowym asortymencie)
– czas trwania 3-4 godziny

Inwestycja: 600 PLN (cena za 2 osoby)
Zapraszam do kontaktu pod adresem:  kontakt@misamocy.pl

Dane do przelewu:
Misa Mocy Ewa Ługowska mBank 84 1140 2004 0000 3902 7677 2972

Prowadząca:
Nazywam się Ewa, jestem autorką bloga Misa Mocy. Swoją przygodę z wegetarianizmem rozpoczęłam prawie 20 lat temu. Z czasem okazało się, że mam nietolerancję laktozy, białka jaja kurzego oraz nadwrażliwość na gluten. Z tych właśnie powodów przeszłam na dietę wegańską, bezglutenową. Pracuję jako trener zdrowej kuchni i pomagam ludziom radzić sobie z codzienną dietą oraz zmieniać nawyki żywieniowe.

Zapraszam do odwiedzenia bloga http://misamocy.pl/
Fb: https://www.facebook.com/misamocy/
Instagram: https://www.instagram.com/misa_mocy/

 

Opinie uczestników warsztatów:

„Bardzo wartościowe poznawczo warsztaty w połączeniu z doświadczeniem prowadzącej i super atmosferą. Na 100% wykorzystam przepisy”.

„Na pewno wykorzystam wszystkie informacje w domu. I to jest to właśnie po co przyszłam”.

„To był pyszny czas w doborowym towarzystwie”

„Mega inspiracja, świetna atmosfera!! Smakołyki zostały zjedzone w trybie natychmiastowym przez domowników z pytaniami kiedy zrobię “coś” :)”

„To była przyjemność pracować pod Twoim okiem. Cieszę się, że z kilkoma rzeczami zmierzyłam się po raz pierwszy.”

 

Zostaw komentarz


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.