Meksykańska salsa pomidorowa genialnie sprawdzi się na kanapki z awokado, jako dressing do sałatki, będzie boska do marynowania warzyw i jako dodatek do tacos. Zachwyć się jej meksykańskim smakiem!

Meksykańska salsa pomidorowa
Składniki:
- ½ czerwonego pomidora pokrojona w kostkę
- 7 suszonych pomidorów pokrojonych w kostkę
- 1 czerwona cebula pokrojona w kosteczkę
- 1 ząbek czosnku pokrojony na plasterki
- ostra papryczka (ilość według uznania) pokrojona w plasterki
- pół szklanki posiekanej, świeżej kolendry
- sok z ½ – 1 limonki
- sól do smaku
- szczypta papryki wędzonej w proszku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Wykonanie:
Wszystkie składniki wrzuć do pojemnika blendera i delikatnie zmiksuj na drobne kawałki.
Na zdrowie!
Zobacz również przepis na: bezglutenowa tortilla z batata
Meksykańska sałatka z pomidorem, awokado i kolendrą