Meksykańska salsa pomidorowa genialnie sprawdzi się na kanapki z awokado, jako dressing do sałatki, będzie boska do marynowania warzyw i jako dodatek do tacos. Zachwyć się jej meksykańskim smakiem! 
Meksykańska salsa pomidorowa
Składniki:
  • ½ czerwonego pomidora pokrojona w kostkę
  • 7 suszonych pomidorów pokrojonych w kostkę
  • 1 czerwona cebula pokrojona w kosteczkę
  • 1 ząbek czosnku pokrojony na plasterki
  • ostra papryczka (ilość według uznania) pokrojona w plasterki
  • pół szklanki posiekanej, świeżej kolendry
  • sok z ½ – 1 limonki
  • sól do smaku
  • szczypta papryki wędzonej w proszku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
Wykonanie:

Wszystkie składniki wrzuć do pojemnika blendera i delikatnie zmiksuj na drobne kawałki.

Na zdrowie!

Zobacz również przepis na: bezglutenowa tortilla z batata 

Meksykańska sałatka z pomidorem, awokado i kolendrą

Zostaw komentarz