Pasta z marchwi i tofu

Marchewkę, podobnie jak pietruszkę, możemy zjadać w całości. Zarówno korzeń, jak i nać są jadalne. Z natki można zrobić pesto http://misamocy.pl/pasta-natki-marchewki/ z korzenia pastę. W ten sposób mamy dwa smarowidła kanapkowe za jednym razem. Tani i szybki posiłek.

 

Składniki:

– 3-4 marchewki

– 200g marynowanego tofu

– 100g koncentratu pomidorowego

– 1-2 ząbki czosnku

– sól i pieprz

– olej do podsmażenia tofu

 

  1. Marchewkę myjemy, kroimy na kawałki i gotujemy do miękkości.
  2. Tofu kroimy na małe kwadraty i podsmażamy na minimalnej ilości tłuszczu roślinnego.
  3. Czosnek obieramy i kroimy na mniejsze części.
  4. Wszystkie składniki blendujemy tak, żeby zostały gródki.

Do tego najlepszy oczywiście chleb z kaszy gryczanej  http://misamocy.pl/chleb-gryczany/

Na zdrowie! 🙂

Zostaw komentarz


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.