Pyszna, aksamitna pasta z delikatną nutką mięty. Najlepiej smakuje ze świeżymi warzywami: marchewką, burakiem, selerem naciowym no i oczywiście chlebem z kaszy gryczanej niepalonej  (http://misamocy.pl/chleb-gryczany/) Jeżeli nie posiadacie spiralnej obieraczki do warzyw, to proponuję pokroić warzywa w słupki lub w pasy za pomocą zwykłej obieraczki.  Niezależnie od użytego narzędzia smakują równie dobrze.

Pasta z zielonego groszku – przepis

Składniki:

– 200g mrożonego groszku

– 3 łyżki oliwy

– duża garść świeżych liści mięty

– sól i pieprz do smaku

Groszek gotujemy do miękkości, odcedzamy, dodajemy pozostałe składniki i blendujemy na gładka masę.

Na zdrowie! :)

Zostaw komentarz

  1. Agnieszka 2018-07-21 at 07:33 - Reply

    Ja dodaję jeszcze czosnek i odrobinę szpinaku do smaku… też jest rewelacyjna i z charakterem:)

    • Ewa Ługowska 2018-07-21 at 07:54 - Reply

      Czosnek znakomicie podkreśla smak :)