Pasta z zielonego groszku z nutką mięty

Pyszna, aksamitna pasta z delikatną nutką mięty. Najlepiej smakuje ze świeżymi warzywami: marchewką, burakiem, selerem naciowym no i oczywiście chlebem z kaszy gryczanej niepalonej  (http://misamocy.pl/chleb-gryczany/) Jeżeli nie posiadacie spiralnej obieraczki do warzyw, to proponuję pokroić warzywa w słupki lub w pasy za pomocą zwykłej obieraczki.  Niezależnie od użytego narzędzia smakują równie dobrze.

Pasta z zielonego groszku – przepis

Składniki:

– 200g mrożonego groszku

– 3 łyżki oliwy

– duża garść świeżych liści mięty

– sól i pieprz do smaku

Groszek gotujemy do miękkości, odcedzamy, dodajemy pozostałe składniki i blendujemy na gładka masę.

Na zdrowie! 🙂

2 Komentarze

  • Agnieszka
    Opublikowane 2018-07-21 07:33 0Polubienia

    Ja dodaję jeszcze czosnek i odrobinę szpinaku do smaku… też jest rewelacyjna i z charakterem:)

Zostaw komentarz


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.