Pyszna, aksamitna pasta z delikatną nutką mięty. Najlepiej smakuje ze świeżymi warzywami: marchewką, burakiem, selerem naciowym no i oczywiście chlebem z kaszy gryczanej niepalonej (http://misamocy.pl/chleb-gryczany/) Jeżeli nie posiadacie spiralnej obieraczki do warzyw, to proponuję pokroić warzywa w słupki lub w pasy za pomocą zwykłej obieraczki. Niezależnie od użytego narzędzia smakują równie dobrze.
Pasta z zielonego groszku – przepis
Składniki:
– 200g mrożonego groszku
– 3 łyżki oliwy
– duża garść świeżych liści mięty
– sól i pieprz do smaku
Groszek gotujemy do miękkości, odcedzamy, dodajemy pozostałe składniki i blendujemy na gładka masę.
Na zdrowie! 🙂
2 Komentarze
Agnieszka
Ja dodaję jeszcze czosnek i odrobinę szpinaku do smaku… też jest rewelacyjna i z charakterem:)
Ewa Ługowska
Czosnek znakomicie podkreśla smak 🙂