Pyszny i zdrowy sorbet truskawkowy

Za lodami nie przepadam, ale taki pyszny i zdrowy sorbet truskawkowy mogę jeść codziennie. Ze spokojnym sumieniem można podać dzieciakom. A nawet trzeba! Skład — idealny!

Pyszny i zdrowy sorbet truskawkowy można podawać na wiele różnych sposobów. Możesz posypać go pistacjami, wiórkami kokosowymi i podać z masłem orzechowym. Uwielbiam go też z domowym musli jako śniadanie na upalne dni. Z dodatkiem domowej frużeliny truskawkowej zyska jeszcze więcej głębi.

Aby jeszcze bardziej podkręcić ich smak, polecam dosypać sproszkowanych owoców np. opuncji. Dzięki temu kolor będzie jeszcze bardziej intensywny. Sorbet można również wzbogacić super foods! W moje szafce kuchennej zawsze znajduje się coś, co zachwyciło mnie w sklepie, ale przy stosowaniu mam już spory problem. Też tak masz? Maca, lucuma i inne sproszkowane super foods idealnie skomponują się ze smakiem owców, a przy okazji dodadzą wartości odżywczych.

sorbet propozycja podania
sorbet truskawkowy konsystencja

Pyszny i zdrowy sorbet truskawkowy — przepis podstawowy

Składniki na 2 porcje:

– 300 g mrożonych truskawek

– 1 duży dojrzały banan

Wykonanie:

Banan obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Zblenduj z truskawkami.

Zobacz na nagraniu, jak wygląda proces przygotowania i jakie dodatki można zastosować.

Smacznego!

Zostaw komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.