Serek o smaku mango

Serek o smaku mango jest pyszny, naturalnie słodki i bardzo kremowy.  Idealny dla osób z nietolerancją laktozy i wegan.  Nie zawiera mleka, cukru i żadnych dodatków  smakowych. Jest w pełni naturalny.  Idealny jako deser, serek do naleśników lub  przekąska.  Jedyną jego wadą jest to, że naprawdę wciąga i można pochłonąć go duże ilości, dlatego polecam porcjować. Dobrze komponuje się z granatem oraz owocami sezonowymi tj. truskawki, borówki, maliny.

Serek przechowuje się w lodówce kilka dni, ale najlepiej smakuje na świeżo. I taki polecam zjadać.

 

Składnik:

– 200 g nerkowców moczonych w wodzie min. 8 godzin

– 1 mango

– sok z cytryny do smaku

 

  1. Nerkowce odcedzamy, mango obieramy i odkrawamy miąższ. Wrzucamy wszystko do jednego naczynia i blendujemy, aż powstanie gładki, puszysty serek.
  2. Na koniec doprawiamy sokiem z cytryny.

 

Na zdrowie! 🙂

Zostaw komentarz


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.