Serek o smaku mango jest pyszny, naturalnie słodki i bardzo kremowy. Idealny dla osób z nietolerancją laktozy i wegan. Nie zawiera mleka, cukru i żadnych dodatków smakowych. Jest w pełni naturalny. Idealny jako deser, serek do naleśników lub przekąska. Jedyną jego wadą jest to, że naprawdę wciąga i można pochłonąć go duże ilości, dlatego polecam porcjować. Dobrze komponuje się z granatem oraz owocami sezonowymi tj. truskawki, borówki, maliny.
Serek przechowuje się w lodówce kilka dni, ale najlepiej smakuje na świeżo. I taki polecam zjadać.
Składnik:
– 200 g nerkowców moczonych w wodzie min. 8 godzin
– 1 mango
– sok z cytryny do smaku
- Nerkowce odcedzamy, mango obieramy i odkrawamy miąższ. Wrzucamy wszystko do jednego naczynia i blendujemy, aż powstanie gładki, puszysty serek.
- Na koniec doprawiamy sokiem z cytryny.
Na zdrowie! 🙂