Tabboulah

Jakiś czas temu wrzuciłam na instagramie i facebooku temat wykorzystania natki pietruszki w kuchni. Dostałam od was wiele propozycji na koktajle, zupy, sosy i inne potrawy. Jedną z nich był tabboulah, który urzekł mnie swoją prostotą. Tabboulah to cała masa warzyw i witamin w jednej misce. Pyszna i sycąca. Poznajcie proszę moją wersję tego libańskiego rarytasu.

Tabboulah – przepis.

Składniki (4-5 porcji):

– ½ ogórka długiego

– ½ cukinii

– ½ papryki czerwonej

– 1 pomidor

– 2-3 pęczki natki pietruszki

– 1 pęczek szczypioru

– 200g ugotowanej białek komosy ryżowej

– 1 ostra papryczka

– 50 ml oliwy

– sok z 2 cytryn

– garść liści mięty

– sól, pieprz do smaku

  1. Warzywa i zioła dokładnie myjemy i kroimy na małe kawałeczki.
  2. Ugotowaną komosę oraz warzywa wkładamy do jednej miski, dodajemy oliwę, sok z cytryny i dokładnie mieszamy.

Na zdrowie! 🙂

Zostaw komentarz


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.