Czekolada, bita śmietana, karmel, masa, „biszkopt”, kruche ciasto, to wszystko można zrobić, nie używając nabiału, jaj, glutenu, żelatyny i białego cukru! Takie słodkości są równie smaczne, co tradycyjne (a może smaczniejsze), a przy tym zdrowe. Smakują nie tylko dorosłym, ale również dzieciom. Ponadto proponowane menu jest wegańskie, więc idealne dla osób, które postanowiły przejść na dietę wykluczającą produkty odzwierzęce.
Menu warsztatu:
– obłędnie smaczny tort czekoladowy
– rajsko kokosowe ciasto Rafaello
– rozkosznie słodkie ciasto Banoffee pie na kruchym spodzie
– wyjątkowo zdrowe ciasto Snikers
Ponadto:
– pokaże mąki, które warto używać w kuchni, by wypieki wychodziły i nie rujnowały domowego budżetu
– jakiego proszku do pieczenia używać
– czym warto zastąpić biały cukier
– jak szybko przygotowywać potrawy
– opowiem gdzie i co kupować by było tanio i dobrej jakości
Dzięki temu zyskasz:
– wiedzę dotyczącą zdrowych ciast wegańskich, bezglutenowych bez użycia cukru
– czas, który poświęcasz na nieudane eksperymenty i poszukiwania
– nauczysz się przygotowania wypieków, które zawsze wychodzą
– łatwość w tworzeniu własnych kompozycji smakowych
– zadowolenie domowników
Oferta skierowana jest do:
– wegan
– wegetarian
– wrażliwych na gluten
– osób z nietolerancją laktozy lub innymi nietolerancjami z grupy produktów odzwierzęcych
– wszystkich zainteresowanych zdrową kuchnią
Na warsztat należy zabrać dobry nastrój, chęć współpracy, otwartość na nowe doświadczenia oraz pojemniki na jedzenie. Po warsztacie będziecie mogli uraczyć domowników obfitym poczęstunkiem.
Zapisy:Zgłoszenia udziału w warsztatach wysyłajcie na adres mailowy kontakt@misamocy.pl. W temacie proszę o wpisanie terminu warsztatu.
Inwestycja: 300 zł
Termin: 19.05.2018 g.10-14
Miejsce: Studio Kulinarne Małe Przyjemności, ul. Dzielna 15, Warszawa
Maksymalna liczba uczestników to 10 osób.
Prowadząca:
Nazywam się Ewa, jestem autorką bloga Misa Mocy. Swoją przygodę z wegetarianizmem rozpoczęłam prawie 20 lat temu. Z czasem okazało się, że mam nietolerancję laktozy, białka jaja kurzego oraz nadwrażliwość na gluten. Z tych właśnie powodów przeszłam na dietę wegańską, bezglutenową. Pracuję jako trener zdrowej kuchni i pomagam ludziom radzić sobie z codzienną dietą oraz zmieniać nawyki żywieniowe.
Zapraszam do odwiedzenia bloga http://misamocy.pl/
Fb: https://www.facebook.com/misamocy/
Instagram: https://www.instagram.com/misa_mocy/
Opinie uczestników warsztatów:
„Bardzo wartościowe poznawczo warsztaty w połączeniu z doświadczeniem prowadzącej i super atmosferą. Na 100% wykorzystam przepisy.”
„Na pewno wykorzystam wszystkie informacje w domu. :) I to jest to właśnie po co przyszłam.”
„To był pyszny czas w doborowym towarzystwie.”
„Mega inspiracja, świetna atmosfera!! Smakołyki zostały zjedzone w trybie natychmiastowym przez domowników ;) z pytaniami kiedy zrobię „cos” :).”
„To była przyjemność pracować pod Twoim okiem :) Cieszę się, że z kilkoma rzeczami zmierzyłam się po raz pierwszy.”
Cześć planujesz warsztaty w Gdańsku ?
Cześć :) Niestety nie planuję warsztatów wyjazdowych. Zapraszam do Warszawy :)
Witam, jest szansa na warsztaty w 2019 ?
Tak, będzie w marcu. Niebawem udostępnię informację. Dziękuję za zainteresowanie. :)