19.05.2018 Warsztaty cukiernicze bez glutenu, laktozy, jaj i białego cukru (wegańskie)

Czekolada, bita śmietana, karmel, masa, „biszkopt”, kruche ciasto, to wszystko można zrobić, nie używając  nabiału, jaj, glutenu, żelatyny i białego cukru! Takie słodkości są równie smaczne, co tradycyjne (a może smaczniejsze),  a przy tym zdrowe. Smakują nie tylko dorosłym, ale również dzieciom.  Ponadto proponowane menu jest wegańskie, więc idealne dla osób, które postanowiły przejść na dietę wykluczającą produkty odzwierzęce.

 

Menu warsztatu:
– obłędnie smaczny tort czekoladowy
– rajsko kokosowe ciasto Rafaello
– rozkosznie słodkie ciasto Banoffee pie na kruchym spodzie
– wyjątkowo zdrowe ciasto Snikers

Ponadto:
– pokaże mąki, które  warto używać w kuchni, by wypieki wychodziły i nie rujnowały domowego budżetu
– jakiego proszku do pieczenia używać
– czym warto zastąpić biały cukier
– jak szybko przygotowywać potrawy
– opowiem gdzie i co kupować by było tanio i dobrej jakości

Dzięki temu zyskasz:
– wiedzę dotyczącą zdrowych ciast wegańskich, bezglutenowych bez użycia cukru
– czas, który poświęcasz na nieudane eksperymenty i poszukiwania
– nauczysz się przygotowania wypieków, które zawsze wychodzą
– łatwość w tworzeniu własnych kompozycji smakowych
– zadowolenie domowników

Oferta skierowana jest do:
– wegan
– wegetarian
– wrażliwych na gluten
– osób z nietolerancją laktozy lub innymi nietolerancjami z grupy produktów odzwierzęcych
– wszystkich zainteresowanych zdrową kuchnią

Na warsztat należy zabrać dobry nastrój, chęć współpracy, otwartość na nowe doświadczenia oraz pojemniki na jedzenie. Po warsztacie będziecie mogli uraczyć domowników obfitym poczęstunkiem.

Zapisy:Zgłoszenia udziału w warsztatach wysyłajcie na adres mailowy kontakt@misamocy.pl. W temacie proszę o wpisanie terminu warsztatu.
Inwestycja: 300 zł
Termin: 19.05.2018  g.10-14
Miejsce: Studio Kulinarne Małe Przyjemności, ul. Dzielna 15, Warszawa
Maksymalna liczba uczestników to 10 osób.

 

Prowadząca:
Nazywam się Ewa, jestem autorką bloga Misa Mocy. Swoją przygodę z wegetarianizmem rozpoczęłam prawie 20 lat temu. Z czasem okazało się, że mam nietolerancję laktozy, białka jaja kurzego oraz nadwrażliwość na gluten. Z tych właśnie powodów przeszłam na dietę wegańską, bezglutenową. Pracuję jako trener zdrowej kuchni i pomagam ludziom radzić sobie z codzienną dietą oraz zmieniać nawyki żywieniowe.

Zapraszam do odwiedzenia bloga http://misamocy.pl/
Fb: https://www.facebook.com/misamocy/
Instagram: https://www.instagram.com/misa_mocy/

 

Opinie uczestników warsztatów:

„Bardzo wartościowe poznawczo warsztaty w połączeniu z doświadczeniem prowadzącej i super atmosferą. Na 100% wykorzystam przepisy.”

„Na pewno wykorzystam wszystkie informacje w domu. 🙂 I to jest to właśnie po co przyszłam.”

„To był pyszny czas w doborowym towarzystwie.”

„Mega inspiracja, świetna atmosfera!! Smakołyki zostały zjedzone w trybie natychmiastowym przez domowników 😉 z pytaniami kiedy zrobię „cos” :).”

„To była przyjemność pracować pod Twoim okiem 🙂 Cieszę się, że z kilkoma rzeczami zmierzyłam się po raz pierwszy.”

4 Komentarze

Zostaw komentarz


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.