Wege Paprykarz Szczeciński

Pamiętacie jeszcze paprykarz szczeciński ? Kiedyś był bardzo popularny. Teraz nawet nie wiem, czy nadal jest produkowany… Jego smak jest niezapomniany. Bardzo intensywny, ostry a przede wszystkim  pomidorowy. Pycha! Tych, którzy tęsknią za jego smakiem oraz tych, którzy go jeszcze nie znają  zapraszam do samodzielnego przygotowania.

Składniki:

– 4 duże marchewki

– 5 łyżek przecieru pomidorowego

– 120g suchego, białego ryżu

– 1 ząbek czosnku

– 2 pokruszone liście nori

–  2 łyżki oleju

– sól i pieprz do smaku

  1. Marchewkę i ryż gotujemy w oddzielnych naczyniach.
  2. Ugotowaną marchewkę blendujemy, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.

Na zdrowie! 🙂

Zostaw komentarz


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.