Smażony Pak Choi z czosnkiem i ziarnami kolendry można zjeść jako przekąska lub podać do obiadu jako porcję warzyw.  Sama kapusta nie ma wyrazistego smaku, natomiast podsmażona z przyprawami nabiera charakteru.  Jest bardzo soczysta i chrupiąca. Prawdziwe pyszności!

 

Składniki:

-2 kapusty pak choi

–  1 duży ząbek czosnku lub 2 małe

– 1 łyżka oleju kokosowego

– 2 łyżki sosu sojowego

 

  1. Kapustę myjemy i obsuszamy, czosnek kroimy na plasterki.
  2. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim czosnek oraz ziarna kolendry. Na gorący tłuszcz wrzucamy kapustę i smażymy około 10-15 minut przewracając co jakiś czas.
  3. Na koniec polewamy każdą 1 łyżką sosu sojowego. Jeszcze chwilę smażymy i gotowe.

 

 

Na zdrowie! :)

 

Zostaw komentarz

  1. Magdalena 2019-02-23 at 18:51 - Reply

    Zrobiłam. Wyszła pyszna. Nie ma w przepisie podanej ilości potrzebnej kolendry, więc dałam łyżeczkę, tak „na oko” ;-)

    • Ewa Ługowska 2019-02-23 at 21:58 - Reply

      Wspaniale! Bardzo się cieszę.