Smażony Pak Choi z czosnkiem i ziarnami kolendry można zjeść jako przekąska lub podać do obiadu jako porcję warzyw. Sama kapusta nie ma wyrazistego smaku, natomiast podsmażona z przyprawami nabiera charakteru. Jest bardzo soczysta i chrupiąca. Prawdziwe pyszności!
Składniki:
-2 kapusty pak choi
– 1 duży ząbek czosnku lub 2 małe
– 1 łyżka oleju kokosowego
– 2 łyżki sosu sojowego
- Kapustę myjemy i obsuszamy, czosnek kroimy na plasterki.
- Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim czosnek oraz ziarna kolendry. Na gorący tłuszcz wrzucamy kapustę i smażymy około 10-15 minut przewracając co jakiś czas.
- Na koniec polewamy każdą 1 łyżką sosu sojowego. Jeszcze chwilę smażymy i gotowe.
Na zdrowie! :)
Zrobiłam. Wyszła pyszna. Nie ma w przepisie podanej ilości potrzebnej kolendry, więc dałam łyżeczkę, tak „na oko” ;-)
Wspaniale! Bardzo się cieszę.