Ciasto bananowe z jagodami

Ciasto gościło już na blogu. Jednak tym razem pokusiłam się o zrobienie większej porcji i mango zamieniłam na banany. Jest równie smaczne, ale jednak nieco inne. Różnica jest w kolorze i konsystencji. Ciasto na bazie mango jest wilgotniejsze i delikatniejsze. Banany natomiast powodują, że ciasto jest bardzo sycące.

 

Składniki:

– 3 banany

– 350 g mąki z kukurydzy

– 400 ml mleka roślinnego

– 1 czubata łyżeczka sody

– 2 łyżki octu

– 1 łyżka oleju kokosowego

– 1 łyżeczka wanilii w proszku lub starta laska wanilii

– jagody lub inne owoce do posypania

 

  1. Banany blendujemy, dorzucamy pozostałe składniki i mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą.
  2. Przelewamy do natłuszczonej blaszki (21 x 21 cm) posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy owocami.
  3. Pieczemy godzinę w temperaturze 180 stopni.

 

Na zdrowie! 🙂

 

 

 

6 Komentarze

  • Ewa Kwiatek
    Opublikowane 2017-07-16 19:43 0Polubienia

    Chętnie wypróbuję zmodyfikowany przepis …..z mango było rewelacyjne!

  • Ola
    Opublikowane 2019-03-16 07:27 0Polubienia

    Cześć, czy mogę dodać mrożone owoce do posypania?
    Pozdrawiam 🙂

  • Ewelina
    Opublikowane 2019-04-19 06:41 0Polubienia

    Jeśli chciałabym aby to ciasto było czekoladowe to moge dodać kakao? Jeśli tak to ile najlepiej? 🙂

Zostaw komentarz


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.