Dip tahini z wędzoną papryką

Dip tahini z wędzoną papryką, to super sposób na urozmaicenie smaku sałatek oraz wykorzystanie pasty tahini, która z pewnością zalega w wielu polskich lodówkach. Gdy nie masz czasu na zrobienie hummusu, a masz ochotę na ten niepowtarzalny sezamowy smak, to koniecznie wypróbuj przepis na dip.

Dip tahini z wędzoną papryką

Składniki na 4 porcje:

– 60 g tahini
– sok z 1 cytryny
– 3 łyżeczki czosnku granulowanego
– 1 łyżeczka papryki wędzonej w proszku
– sól do smaku
– odrobina wody do uzyskania lekkiej konsystencji

Wykonanie:

Wszystkie składniki wrzuć do miseczki i dokładnie wymieszaj.

Dip idealnie komponuje się z sałatką multiwitaminową.

Zobacz również inne przepisy na dipy sałatkowe.

dip tahini

Zostaw komentarz


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.