Między nami

Relacja z warsztatów_ Wegańskie i bezglutenowe śniadania bez użycia cukru

Dodany przez on Wrzesień 17, 2018

Kuchnia wegańska, bezglutenowa i bezcukrowa wcale nie musi być trudna. Wystarczy poznać kilka trików, mieszanek mąk oraz bazę do wypieków. Produkty, które początkowo wydają nam się wymysłem, z czasem nabierają na znaczeniu i stają się niezastąpione. Grunt to dobre źródło informacji i praktyka. I właśnie tym zajmowałyśmy się na warsztatach śniadaniowych. Poszerzaniem wiedzy i wykorzystywaniem jej w praktyce. Menu warsztatów było na tyle obszerne, że można było poznać różne odsłony wegańskich, bezglutenowych i bezcukrowych śniadań. Od wypieków, poprzez wrapy, crumble, aż po pasty, masło i tatar z pomidora.

Menu warsztatu:
– puszysty chleb
– mięciutkie bułeczki
– aromatyczne drożdżówki z owocami sezonowymi
– diabelnie kuszący chlebek bananowy z wegańskim serkiem
– pyszne brazylijskie fit wrapy z pastą z awokado i warzywami w 5 minut
– ciasteczkowe crumble z gorącymi owocami
– domowe wege masło czosnkowe
– ekspresowy tatar z pomidora
– soczyście zielone domowe pesto

Na warsztaty zjawiło się 19 wspaniałych kobiet, które dzielnie stawiały czoło każdemu kulinarnemu wyzwaniu. Część dziewczyn była z Warszawy, ale znalazły się również osoby z Lublina, Gdańska i Ostrowca Świętokrzyskiego. Jak widać, pociąg do zdrowego odżywiania nie zna granic i niestraszne mu odległości. Po trzygodzinnych pracach: zagniataniu, mieszaniu, krojeniu, blendowaniu, doprawianiu, smakowaniu nadszedł czas na ucztę oraz degustację przygotowanych specjałów.
Dla mnie warsztat był wyczekiwanym spotkaniem z osobami, z którymi znam się jedynie z mediów społecznościowych oraz kobietami, które podzielają moją pasję do gotowania. Było to niesamowite spotkanie z pięknymi duszami. Pełne dobroci, ciepła i radości. Dziewczyny stworzyły niesamowicie przyjacielską atmosferę. A jak warsztat odebrały uczestniczki, dowiecie się z poniższych komentarzy.

“Po bardzo intensywnym piątku, tylko tak cudowna atmosfera na warsztatach kulinarnych z @misa-mocy mogła mnie utrzymać jeszcze na nogach. Było cudownie, bezglutenowo, wegańsko, bez cukru i do tego, jak pysznie! Dziękuję za tę lekcję. Aż chętnie zatrzymam się w kuchni, by wyczarować coś zdrowego.”

“To był dobry dzień! Od dawna marzyły mi się warsztaty u @misa_mocy, ale terminy nijak się miały do pobytów J. w domu. Po kilku miesiącach czekania udało się! To było jak długo wyczekiwany prezent gwiazdkowy. Dziś przez te 4h nauczyłam się bardzo dużo. Nie mogę się doczekać pieczenia chlebów bezglutenowych i gotowania innych pyszności! Taki dzień jak dziś daje mi kopa i energię na następne 4 tygodnie.”

“Warsztaty w @gocook z @misa_mocy moim zdaniem były na bogato 🙂 I jak zwykle moje dzieci udowodniły, że mają inne smaki niż reszta. Bananowego ciasta nie chciały tknąć, a moim zdaniem jest rewelacyjne. Za to posmakowały im drożdżówki, a crumble zachwyciło wszystkich. Towarzystwo, przepisy i nasza super szefowa Ewa wszystko na mistrzowskim poziomie 🙂 „

“#warsztaty organizowane przez @misa_mocy: Wegańskie i bezglutenowe śniadania bez użycia cukru! Polecam wszystkim, przemiła atmosfera, wspaniali ludzie i przepyszne jedzenie.”

Dzięki serdeczne dla tych, którzy wparli nas wspaniałymi produktami. BioBazar Fabryka Norblina – ul.Wołoska 3 zioła, maliny, pomidory, sałaty, jadalne kwiaty… były zniewalające. Friendly Food za ekologiczne, bezglutenowe produkty, których wartości nie da się przecenić, Super Krówka za słodkie i zdrowe smakołyki dla uczestników by nie opadli z sił w drodze do domu. Panegara wasze wrapy podbiły nasze serca.

Zapraszam na kolejne już 06.10. w Warszawie. Więcej informacji znajdziecie TU.

Do zobaczenia! 🙂

TAG
Podobne wpisy

Dodaj odpowiedź

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.